Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

IPAQ & GPS

  • Zwijsen Hans

    In mei 2001 IPAQ 3630 gekocht met backpack. Gevraagd naar GPS oplossingen maar die weren er nog niet Nu zijn er 3 systemen op de markt. Wie heeft er al ervaringen mee. Ik wil het gebruiken voor zeekaarten, navigatie. Dat schijn te kunnen en daarnaast op de weg. Wie weet meer en welke GPS is aan te raden. Sommigen zijn los, anderen als add on met antenne bovenop… ziet er beter uit.

    Bedankt!

  • Herman Noorlander

    Nieuw in de Benelux DestinAtor, gps-autonavigatie met stembegeleiding via de PDA-handheld/palmtop pocket_pc. Leverbaar in standaardversie voor de Benelux met 98% dekkende NavTech-wegenkaarten van de Benelux en alle hoofdwegen in Europa. Standaard bevat dit pakket Nederlandse rij-instructies op het scherm, echter exclusief voor onze afnemers in de Benelux voegen wij hier gratis de Nederlandse versie van de stembegeleiding aan toe. Koopt u DestinAtor elders, overtuig u er dan eerst goed van of deze reseller door ons geautoriseerd is, zodat u ook recht hebt op deze gratis Nederlandse stem (vraag bij twijfel eerst bij ons na). Hebt u elders gekocht dan kunt u via ons online-bestelformulier deze Nederlandse stem aankopen.

    DestinAtor werkt nu reeds op de Compaq iPAQ 3600, 3700 en 3800-serie, op de Sagem SmartPhone en op de HP Jornada 500-serie. Vanaf eind maart 2002, ook op de Casio Cassiopeia's (E125, E200 en EM-500) en op de Siemens SX-serie. Voor niet Compaq- of Casio-Pda's geldt dat de werking van DestinAtor alleen gegarandeerd wordt indien er wordt gewerkt met Microsoft Windows Pocket_Pc (2000 of 2002) en er minimaal 16 Mb werkgeheugen in de Pda aanwezig is.

    DestinAtor wordt compleet geleverd met gps-ontvanger (ligt boven in ons logo op het dashboard), software en wegenkaarten op CDRom, 12/24V schakelende voeding voor de pda (car-adapter), deze kost normaal los al circa 70 euro. Een universeel via een van de luchtroosters van uw auto, zonder schroeven en boren te monteren pda-carkit kunnen wij er exclusief voor de Benelux voor 19 euro bij doen (zie bij de plaatjes rechts en klik er op om deze te vergroten), met natuurlijk alle benodigde kabels en aansluitpluggen specifiek voor uw model pda (bij de Casio E200 hebt u nog de Casio-optie “20pin/usb inverter” nodig). De gps-ontvanger (geen abonnement nodig, de gps-signalen worden door het Pentagon gratis ter beschikking gesteld) heeft ook een magneetvoet en kan dus behalve op het dashboard eventueel ook buiten op het dak geplaatst worden, maar natuurlijk ook op een motor of scooter (!). De kabel van de gps-ontvanger wordt met een KPN-telefoonplugje gekoppeld aan de unit die naar de pda en naar de sigarettenaansteker gaat en is dus heel eenvoudig te verlengen met een KPN-telefoonverlengkabel en een koppelstukje. Hierdoor is het mogelijk om de gps-ontvanger bij voorbeeld ook op de hoedenplank bij de achterruit te plaatsen, hetgeen een ideale oplossing is voor auto's met een verwarmbare voorruit en/of een voorruit met een metaalcoating die de gps-ontvangst kunnen storen. Daarnaast wordt er een leuk draagtasje meegeleverd om de gps-ontvanger in op te bergen. DestinAtor is ook op de fiets en te voet bruikbaar in de zogenaamde ‘handmode’, dus zonder de ondersteuning van de gps (denk eens aan de voordelen bij het bezoeken van grote steden, nu geen papieren kaarten meer nodig !). De 98% dekkende NavTech-wegenkaarten zijn als optie leverbaar voor elk west-europees land (dus van Portugal t/m Finland en van Ierland t/m Oostenrijk), voor Israël en zelfs voor de VS en Canada. Door deze link te volgen kunt u interactief oefenen hoe u dit navigatiesysteem moet bedienen (flash), en een doorlopende demo (flash) met het originele (engelstalige) geluid kunt u hier bekijken (wel eerst uw boxen inschakelen !). En bedenk, u beschikt met deze oplossing niet alleen over een auto-navigatiesysteem, maar ook over een volwaardige zakcomputer, met vele mogelijkheden zoals afsprakenbeheer, taakplanner, kalender, agenda, adressenbestand, notities, voice recorder, word, excel, outlook (e-mail), internet en optionele mogelijkheden voor GPRS/GSM en Bluetooth (draadloze communicatie) toepassingen.

    Zoekt u een volwaardig autonavigatiesysteem voor uw laptop/notebook in plaats van een pda/pocket_pc, klik dan hier.

    Als optie (via de FM-Modulator) kan de begeleidende stem (Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans of Italiaans) niet alleen via de pda-handheld/palmtop pocket_pc maar ook via de boxen van de autoradio beluisterd worden, op de motor gaat dit gemakkelijk via de koptelefoon van de Pda. Het systeem is verder in zijn beschikbare functies en toepassingen nagenoeg volledig vergelijkbaar met autonavigatiesystemen van de ‘vaste inbouwers’, maar dan zonder inbouwkosten dus nooit enige bijkomende kosten hoe vaak u ook van auto wisselt. En voor de kleine prijs vanaf slechts 430 euro behoeft u nooit meer de weg kwijt te geraken, wel komen hier nog verzendkosten en de Nederlandse btw bij. Extra kaarten van alle west-europese landen zijn voor een geringe meerprijs als optie verkrijgbaar, zie gebruikersprijslijst (via het onderstaande online-bestelformulier van ons verkooppunt in de Benelux). Zo bezit u dan de Mercedes onder de autonavigatiesystemen, want het is juist dit Duitse topmerk dat voor hun standaard af fabriek te leveren autonavigatiesystemen gebruik maakt van dezelfde software als uw mobiele DestinAtor-pakket. Deze software treft u ook aan in de ‘af fabriek’ systemen van o.a. Volvo, Porsche, BMW, Jaquar en VDO Dayton, niet de minsten dus !

    De gebruiker heeft zelf een Compaq iPAQ Pocket PC uit de 36/37/38-serie nodig, of een Casio Cassiopeia (E125, E200, EM500), of een Siemens SX, of een HP Jornada (500-serie), of een Sagem SmartPhone. Wij adviseren iPAQ type H3630 (32Mb), H3760 (64 Mb) of de H3800-serie. Daarnaast is het bij 32 Mb machines noodzakelijk en bij de 64 Mb machines gewenst, om er een flashcard-jacket en een flashcard van 64 Mb of 128 Mb bij te nemen, want hoe groter dit medium hoe meer wegenkaarten u kunt meenemen om onderweg te gebruiken. Natuurlijk is daarnaast, zoals bij handhelds gebruikelijk, een gewone pc nodig om de zaak te installeren (bv. via de cradle/dockingstation van de iPAQ) en om indien nodig de juiste wegenkaarten in te laden voor onderweg (of u schaft meer flashcards aan). Een totaalpakket (compleet Pda-Personal Navigation System) met de nieuwste Compaq iPAQ H3760, met flashcard-jacket en 128 Mb flashcard en het DestinAtor Benelux/Europa-pakket met standaard PDA-houder leveren wij u voor slechts elfhonderdzestig euro (wel komen hier nog verzendkosten en de Nederlandse btw bij). Om u een indruk te geven van de grootte van de flashcard die u, afgestemd op uw behoefte nodig zou hebben, volgen hier de Mb's van de (combinaties van) wegenkaarten die standaard aanwezig zijn in het DestinAtor Benelux-pakket:

    Nederland (in twee nagenoeg gelijke delen van totaal): 82,2 Mb.

    Nederland + Europa (hoofdwegen): 110,9 Mb.

    Nederland + België: 130,5 Mb.

    Benelux: 134,3 Mb.

    Benelux + Europa: 163,0 Mb.

    België: 48,3 Mb.

    België + Europa: 77,0 Mb.

    Optioneel: Twee CDroms met alle gedetailleerde wegenkaarten van west-europa: circa 1,2 Gb (ingepakt). Van alle beschikbare europese detailkaarten vindt u op deze website een overzichtsfoto met de indeling, de kaartnummers en de grootte van elk kaartje. Hier kunt u doorklikken naar de diverse landen. Dit is ook gemakkelijk voor gebruikers in het buitenland om snel te kunnen zien welk kaartnummer geladen dient te worden.

    Hieruit kunt u afleiden dat u in de meeste gevallen met een 128 Mb flashcard goed uit de voeten kunt (soms kan 64 Mb reeds voldoende zijn). Met 256 Mb beschikt u over een luxer pakket, waarop bijvoorbeeld ook nog een deel van Duitsland of Frankrijk in uw grensstreek te plaatsen is. Wenst u (nagenoeg) alle detailkaarten van west-europa mee te kunnen nemen, dan hebt u een IBM-microdrive van 1,0 Gb nodig, die past zowel in een PCMCIA-jacket als in een CF-jacket type II (voor prijzen zie het online-bestelformulier ‘buy on-line’).

    De DestinAtor basissoftware (het eigenlijke autonavigatie programma dus), wordt altijd op de pda pocket_pc zelf geïnstalleerd en werkt prima vanaf 16 Mb machines, maar wel alleen onder het operating system Windows for Pocket_Pc's (iPAQs en Casio's werken ook onder Windos_CE). Hiermee is dus direct verklaard dat DestinAtor nooit beschikbaar zal kunnen komen voor Palmtops werkend onder Palm OS.

    Wij vestigen nadrukkelijk uw aandacht op het feit dat niet alle pda's standaard beschikken over een insteekslot voor CF-cards. Zo dient